You need to upgrade your Flash Player This is replaced by the Flash content. Place your alternate content here and users without the Flash plugin or with Javascript turned off will see this. Content here allows you to leave out noscript tags.

┼áKOLSKA KNJI┼ŻNICA

 Jesenje sli─Źice iz knji┼żnice (neke od aktivnosti)

- Otvaranje Mjeseca hrvatske knjige i nagrade najboljim ─Źita─Źima
- Prvaši na svom prvom satu u knji┼żnici
- Izlo┼żba povodom Dana zahvalnosti za plodove zemlje i Svjetskog dana hrane
- Knji┼żevni susret s Melitom Rundek
- Tonkina staza zdravlja
- Promocija brošure "Mali miritelji"
- Lutkarska predstava "Dva je┼ża" i predstava "Basne i mi"
- Poticanje poduzetni─Źkih aktivnosti
- Sastanak Vije─ça u─Źenika
- Obilje┼żavanje 100 godina školske zgrade
- Prezentacija slikovnice "Kako je sagra─Ĺena crkva Crekvina u Kastvu"
 

Web katalog knji┼żnice 

Poveznica na web katalog knji┼żnice :  http://os.kastav.zaki.com.hr

O NAMA

Knji┼żnica smo najstarije Osnovne škole u Primorsko-goranskoj ┼żupaniji. Naša škola djeluje u Kastvu, mjestu koje je sna┼żno obilje┼żilo kulturno i povijesno te preporodno ozra─Źje zapadnog dijela Primorja i Istre.
Otuda i posebnost knji┼żnice - dio fonda naših knjiga od kojih je najstarija ona koju je napisao JOANNIS NEPOMUCENI TROPPER: TRACTATUS DUO IN QUIBUS INPEDIMENTA MARTIMONI iz 1753. godine i predstavlja najstariju knjigu osnovnih škola ove ┼żupanije. Uz nju imamo i niz drugih, više od stotinjak godina starih knjiga i ─Źasopise na latinskom, slovenskom, njema─Źkom i talijanskom jeziku.

Suvremeni fond knji┼żnice broji:
•  10 276 knjiga
•  28 naslova ─Źasopisa
•  215 komada AV gra─Ĺe


Knji┼żnica se zala┼że za rad baziran na metodi istra┼żiva─Źkog u─Źenja te za timski rad i zajedni─Źko te multimedijsko u─Źenje, omogu─çuju─çi interdisciplinarne veze me─Ĺu predmetnim podru─Źjima i kreativno izra┼żavanje u─Źenika kroz ova podru─Źja rada: nastavni rad, izvannastavni i individualni rad s u─Źenicima, kulturnu i društvenu djelatnost, suradnju s ustanovama u kulturi, unapre─Ĺivanje odgojnog rada i nastave i stru─Źno usavršavanje.
Njezin zadatak je odgajanje u─Źenika, stjecanje kulture ponašanja, poticanje na toleranciju, mir, domoljublje, umjetnost, zaštitu i o─Źuvanje okoliša, obiteljski ┼żivot, ljubav..., a krajnji cilj je osposobiti u─Źenike koriste─çi se svim izvorima znanja za sve oblike komunikacije: tekstom, sredstvima i s ljudima.