You need to upgrade your Flash Player This is replaced by the Flash content. Place your alternate content here and users without the Flash plugin or with Javascript turned off will see this. Content here allows you to leave out noscript tags.

ŠKOLSKA KNJIŽNICA

KNJIŽEVNI SUSRET

Pisac Jadranko Bitenc družio se s našim učenicima u školskoj knjižnici u srijedu.
Razgovarali su o knjizi Twist na bazenu, počecima stvralaštva, djetinjstvu...,a naročito su bili ljubopitljivi članovi novinarske grupe.
 

ČITANJE VLASTITIH PRIČA PRVAŠIMA

Učenici polaznici Radionice kreativnog pisanja, kod učiteljice Đurđice Pilepić, i protekle školske godine bili su među najuspješnijima u Hrvatskoj na Državnom natječaju za djecu u pisanju i ilustriranju vlastite priče "Moja prva knjiga".
Katarina Dragozetić je za Nesebičnu priču osvojila 2. mjesto, Jelena Braut 3. nagradu za Spašavanje ribice, a Marsel Hušidić je za Zaljubljenog Elvisa dobio posebnu nagradu.
Njihove priče prvaši su vrlo pašljivo poslušali i o svemu propitkivali mlade autore.


MJESEC HRVATSKE KNJIGE

U utorak, 15. listopada, obilježili smo početak još jednog mjeseca hrvatske knjige. Tom su prigodom nagrađeni učenici koji koji su protekle školske godine posudili najviše knjiga i to: Elide Babić, Laura Cekinović, Sandro Gržinić i Dorotea Mrakovčić iz 2.a; Laura Poznić i Dominik Karlović iz 2. b razreda; Meli Grozdanoski i Nikolina Horvat iz 2.c; Lucija Peršić, Jakov Belavić, Lana Acinger, Leda Zafirova i David Stojanović iz 2.d; Leonarda Buneta iz 3.a; Dorotea Zaharija i Bijoux Radman Barić iz 3.b; Isabel Werthaim Alić iz 3.c; Nika Grgurić iz 3.d; Mara Petković i Ema Stjepanović iz 4.c i Mihaela Pavlinić iz 5.a razreda.

O NAMA

Knjižnica smo najstarije Osnovne škole u Primorsko-goranskoj županiji. Naša škola djeluje u Kastvu, mjestu koje je snažno obilježilo kulturno i povijesno te preporodno ozračje zapadnog dijela Primorja i Istre.
Otuda i posebnost knjižnice - dio fonda naših knjiga od kojih je najstarija ona koju je napisao JOANNIS NEPOMUCENI TROPPER: TRACTATUS DUO IN QUIBUS INPEDIMENTA MARTIMONI iz 1753. godine i predstavlja najstariju knjigu osnovnih škola ove županije. Uz nju imamo i niz drugih, više od stotinjak godina starih knjiga i časopise na latinskom, slovenskom, njemačkom i talijanskom jeziku.

Suvremeni fond knjižnice broji:
•  10 276 knjiga
•  28 naslova časopisa
•  215 komada AV građe


Knjižnica se zalaže za rad baziran na metodi istraživačkog učenja te za timski rad i zajedničko te multimedijsko učenje, omogućujući interdisciplinarne veze među predmetnim područjima i kreativno izražavanje učenika kroz ova područja rada: nastavni rad, izvannastavni i individualni rad s učenicima, kulturnu i društvenu djelatnost, suradnju s ustanovama u kulturi, unapređivanje odgojnog rada i nastave i stručno usavršavanje.
Njezin zadatak je odgajanje učenika, stjecanje kulture ponašanja, poticanje na toleranciju, mir, domoljublje, umjetnost, zaštitu i očuvanje okoliša, obiteljski život, ljubav..., a krajnji cilj je osposobiti učenike koristeći se svim izvorima znanja za sve oblike komunikacije: tekstom, sredstvima i s ljudima.