You need to upgrade your Flash Player This is replaced by the Flash content. Place your alternate content here and users without the Flash plugin or with Javascript turned off will see this. Content here allows you to leave out noscript tags.
Mladi protiv gladi

Učenici i učitelji OŠ „Milan Brozović“ Kastav još su jednom pokazali socijalnu osjetljivost prema siromašnim i bolesnim građanima. Dana 15. 10. 2015. od 8 do 14 sati održala se humanitarna akcija „Mladi protiv gladi“. Tim vjeroučitelja organizirao je akciju u kojoj je svaki učenik donio po jedan proizvod. Svi sakupljeni proizvodi donirani su u Crveni križ koji će podijeliti proizvode potrebitima.
                                                     
                Noa Burburan, 7.c
                Elma Begović, 6.d
 
 
Kvarnerić 2015.

Na ovogodišnjem Kvarneriću i naši učenici pokazali su svoj pjevački talent. Na dječjem festivalu sudjelovali su izvođači iz Primorsko-goranske županije podijeljeni u dvije skupine natjecatelja: do i od 11 godina. Prateći su zborovi bili Dječji zbor OŠ “Milan Brozović“ (voditeljica Anita Pregelj) i Dječji zbor OŠ “Sv. Matej“, Viškovo (voditeljica Ivana Marčelja). Prva večer održala se 18. rujna u HKD-u u Rijeci, a druga i finalna večer održala se sljedeći dan na Crekvini u Kastvu.
U kategoriji od 11 godina našu školu predstavila je Dorotea Čučak, učenica osmog razreda s pjesmom Ča môre more. Autorica teksta je Hana Tomulić koja je nagrađena za najbolji tekst (nagrada Novi List), a dobili smo i posebnu nagradu za pjesmu o moru. Izvrsnim izvedbama mladih glazbenika privedena je kraju još jedna promocija dječjeg glazbenog stvaralaštva.

                                                                                       Elma Begović, 6.d
                                                                                         Nika Sveško, 7.c
 

Ćiro Blažević u Kastvu

Poznati hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević posjetio je Kastav 25. rujna 2015. povodom otvorenja novouređenog igrališta pokraj školske dvorane. U gradskoj vijećnici Ćiru je dočekalo mnoštvo vesele djece. Učenici su rado slušali o njegovim nogometnim uspjesima te ga pitali što misli o trenutnoj situaciji u hrvatskom nogometu. Poslije podjele autograma održana je utakmica između veterana HNK Rijeka i ekipe Kastav Uniteda.
„Ne odustajte od svojih snova, trudite se i bavite sportom“, završne su riječi koje je Ćiro poručio mladim kastavskim sportašima.

                                                                               Endi Vundać, 6.a
                                                                                 Toni Kukec, 5.d
 

OBAVIJEST

Ulaz u Školu je zatvoren. Primanje je dozvoljeno isključivo u uredovno radno vrijeme sa strankama.

                                                                        Ravnateljica:
                                                                     Sandra Krpan, prof.


12. NATJECANJE IZ ZAVIČAJNE POVIJESTI „ČA JE ČA?“


Projekt „Ča je ča?“ započeo je 2004. godine na inicijativu nastavnice povijesti Ariane Margitić i održava se svake godine početkom listopada povodom Svjetskog dana učitelja i Dana neovisnosti Republike Hrvatske. Cilj ovakvog natjecanja je proučiti povijest vlastitog zavičaja i razvijati pozitivne stavove o vrijednosti lokalnog područja na kojem živimo. Ovakvim natjecanjem unapređuje se nastava povijesti te se razvija kvalitetnija suradnja s drugim obrazovnim ustanovama, muzejima, vjerskim institucijama, lokalnom upravom, turističkim zajednicama itd.
U natjecanju su sudjelovale 22 ekipe sedmih razreda osnovnih škola Primorsko goranske županije. Dvije ekipe sudjelovale su izvan konkurencije jer su njihovi mentori učestvovali u organizaciji natjecanja.
I ove godine, ekipe su rješavale zadatke samo na terenu, a po povratku su donijele fotografije i materijale kao dokaze da su prošli određene punktove grada.
U konkurenciji je pobijedila ekipa „Porto Re“ iz OŠ „Eugen Kumičić“ Rijeka, druga je bila ekipa „Stella Mattutina - Kastav“ iz OŠ „Milan Brozović“ Kastav, a treća „Brodograditelji“ iz OŠ Dr. Omišalj - Krk. Izvan konkurencije pobijedila je ekipa - domaćin „Almis“.
OŠ „Milan Brozović“ Kastav dostojno su predstavili učenice: Nina Ćorić, Monika Lakić, Nika Sveško i Lucia Šimunović.
Prve tri ekipe nagrađene su knjigama i školskim priborom.
U ime Udruge RICLIO ekipe su nagrađene lovorovim vijencima (zlatni vijenac, srebrni vijenac, brončani vijenac i zeleni vijenac).

                                                                     Å½eljka Čačić, prof. povijesti

 


Obilježili smo Hrvatski olimpijski dan

U petak 11.9.2015. godine učenici i učitelji Osnovne škole Milana Brozovića u suradnji s Gradom Kastvom obilježili su Hrvatski olimpijski dan. Tog smo dana ugostili i učenike PŠ Vjenceslava Novaka iz Svetog Jurja koji su s nama proveli dan. Nakon svečanog otvaranja u jutarnjim satima, odjeveni u bijele majice izrađivale su plakate o svome omiljenom sportu ili sportašu/sportašici, predstavljali svoje uratke u centru Kastva, imali nastavu na temu sporta, igrali kvizove... Ispred sportske dvorane klubovi su predstavljali svoj rad i dosadašnje uspjehe i tako zaokupili pozornost učenika odbojkom, košarkom, karateom, tenisom te ostalim zanimljivim sportskim poligonima. Učenici su mogli sudjelovati u bilo kojoj aktivnosti koju su željeli isprobati. Tamo su bili i treneri pa su slobodno mogli pitati što ih zanima u određenom sportu. Na igralištu pored dvorane također su se održavale sportske vježbe. Tako su se petaši utrkivali dok su šestaši navijali za njih. U Loži su pogledali projekcije hrvatskih olimpijskih uspjeha. Učenicima su se, između ostalih, predstavili plivač i svjetski rekorder Miloš Milošević te košarkaški trener Eugen Tončinić koji su poručili djeci da se trude ako žele nešto postići te da budu uporni.

                                                                           Nikolina Pravdica, 6.a
 

 

Popis udžbenika za školsku 2015./2016. godinu

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske je na temelju članka 23. Zakona o udžbenicima za osnovnu i srednju školu (NN, BROJ 27/10, 55/11, 101/13) objavilo konačnu listu odabranih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava preme odabiru stručnih aktiva naše škole koji vrijedi do 2018. godine.
Dokument s popisom udžbenika nalazi se na dnu ove stranice .


Humanitarna utakmica

U petak, 24.4. 2015. u 19 sati, održana je humanitarna košarkaška utakmica između pomladaka KK „Kastav“ i KK „Cedevita“ u sportskoj dvorani u Kastvu. Ova je utakmica kruna projekta Envision World Class Scholars u kojem sudjeluju učenici 8.d razreda. Želimo zahvaliti svim roditeljima i građanima koji su sudjelovali u ovoj uspješnoj akciji u kojoj je prikupljeno 7,928 kuna i 91 knjiga! Svi prihodi od ulaznica i tombole biti će iskorišteni za kupnju slikovnica i knjiga Domu za nezbrinutu djecu „Ivana Brlić Mažuranić“ u Lovranu i za Dječju bolnicu „Kantrida“. Završno (video) izvješÄ‡e biti će objavljeno kada skupljena sredstva budu potpuno iskorištena. Posebno se zahvaljujemo Ravnateljici, Učiteljskom vijeću i Vijeću roditelja te svim roditeljima koji su se uključili u prikupljanje donacija za tombole.


Dodjela priznanja

U ponedjeljak, 11. svibnja 2015. godine Osnovnu školu „Milan Brozović“ posjetio je gradonačelnik Grada Kastva, gospodin Ivica Lukanović, povodom dodjele priznanja učenicima za osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju u košarci za dječake. Svečanost je otvorio gospodin David Burburan iz Grada Kastva, uvodnom riječju pozdravivši sve prisutne. Osim ravnateljice Škole, Sandre Krpan te učiteljice TZK Milene Obradović-Konjevoda i trenera košarkaškog kluba „Zvirić“ iz Kastva, gospodina Eugena Tončinića, osobito ponosni bili su naši učenici, košarkaši: Matija Katalinić (8.d), Dorian Benković (8.d), Edi Bešić (8.d), Dominik Tićak (8.d), Edin Bubahmetović (8.a), Robert Marelja (8.a), Raymond Stojanović (7.c), Josip Smojver (6.c), Frane Šimić (6.b), Borna Bezić (5.b), Matej Jelušić (5.b) i Davor Štimac (5.b). Za uloženi trud i postignuti uspjeh, učenici su od Grada Kastva dobili prigodne nagrade (dresove), a ravnateljica Škole uručila im je košarkašku loptu kao nagradu i motivaciju za nove pobjede. Svoju podršku košarkašima su pružili i ostali djelatnici Osnovne škole „Milan Brozović“ Kastav te učenici 1., 4., 6. i 8. razreda, čime su značajno doprinijeli veseloj i ugodnoj atmosferi na svečanosti. Još jednom čestitamo našim košarkašima i želimo im mnogo sreće u narednim natjecanjima!

Dan profesionalne orjentacije

Dana 5. svibnja u Osnovnoj školi „Milan Brozović“ Kastav održan je „Dan profesionalne orijentacije“ namijenjen učenicima 8. razreda i njihovim roditeljima. U uvodnome dijelu, od 13.30 do 15.05 sati, učenici su pogledali su film „Što ću raditi u životu?“ te imali priliku razgovarati s gospođom Petrom Blažić, vanjskom suradnicom Udruženja obrtnika Viškovo, Kastav, Klana, Jelenje. Ova je aktivnost ujedno bila i svojevrsna motivacija učenicima za aktivno sudjelovanje u drugome dijelu Dana profesionalne orijentacije. Naime, u periodu od 17.30 do 18.40 učenici su, zajedno s roditeljima, imali priliku prisustvovati predstavljanju srednjih škola u prizemlju naše škole, kojemu su nazočili nastavnici i učenici većine riječkih te dviju opatijskih srednjih škola. Plakati, letci, brošure, ali i power point prezentacije pa čak i robot, sve to privlačilo je pažnju učenika i roditelja pružajući im pritom potrebne informacije o programima i posebnostima svake pojedine škole. Ovim putem zahvaljujemo na suradnji Udruženju obrtnika, kao i učenicima i nastavnicima predstavljenih srednjih škola. Uvjereni smo da će ova manifestacija pridonijeti lakšem donošenju konačne odluke o izboru srednje škole, ali i uspješnijem odabiru budućeg zanimanja, na zadovoljstvo učenika, roditelja i svih djelatnika Osnovne škole „Milan Brozović“ Kastav.

Natjecanja

I ove su se godine mnogi učenici Osnovne škole „Milan Brozović“ Kastav uključili u brojna natjecanja i polučili izvrsne rezultate.
Među njima svakako treba istaknuti učenika Joela Aničića (8.b razred, mentorica Dragana Burazerović) koji je osvojio 1. mjesto na županijskoj, ali i državnoj razini Natjecanja u njemačkom jeziku – izborni predmet (bravo!). 1. mjesto na županijskoj razini Natjecanja iz matematike osvojila je učenica Lana Papić (5. razred, mentorica Viviana Vidas Kezele). Među uspješnim natjecateljima u 2015. godini pohvaljujemo i učenicu Ivonu Žužu (7.b razred, mentorica Magit Matković) koja je osvojila 3. mjesto na županijskoj razini Natjecanja iz hrvatskog jezika, zatim učenika Svena Vukića (7.b, mentorica Željka Čačić) za osvojeno 3. mjesto na županijskoj razini Natjecanja iz povijesti te učenicu Luciju Vidović (7.a, mentorica Indira Samardžić) također za osvojeno 3. mjesto na županijskoj razini Natjecanja iz kemije. Na županijskom Natjecanju iz informatike (Basic) školu je dostojno predstavio učenik Ivan Erlić (8.b, mentorica Dolores Saršon) osvojivši 3. mjesto. Svojim vještinama i sposobnostima na Lidranu 2015. izvrstan dojam ostavile su učenice Dorotea Čučak (7.b razred, mentorica Dragica Stanić) i Hana Tomulić (8.c razred, mentorica Barbara Babić), pozvane na državnu Smotru. Ništa manje uspješni nisu bili ni učenici/e koji su sudjelovali u ekipnim natjecanjima. Među najboljim ekipama bile su učenice koje su sudjelovale u Natjecanju iz debate pod stručnim vodstvom mentorice Maje Bačić Ostović. Tako je ekipa „Kastav 1“ (učenice 7.b razreda: Ivona Žuža, Nina Romac, Morana Mladić) osvojila 1. mjesto na međužupanijskoj i 5. mjesto na državnoj razini natjecanja u debati. Čestitke i ekipama „Kastav 2“ (Gea Lukšić, 8.a, Paola Uroda, 8.d, Kristina Sulejman, 8.d)i „Kastav 3“ (Olivija Perković, 7.b, Jelena Hauser, 8.a, Stela Lončar, 8.d) na plasmanu na državnu razinu Natjecanja u debati. 2. mjesto na Natjecanju „Ča je ča“ iz zavičajne povijesti pod vodstvom mentorice Željke Čačić osvojila je ekipa u sljedećem sastavu: Tomas Kurbanović (7.a), Lea Litović (7.a), Nina Romac (7.b) i Ivona Žuža (7.b). Naši učenici dostojno su predstavili Školu sudjelujući i u brojnim sportskim natjecanjima (atletika, kickboxing, judo, košarka, odbojka, rukomet) te im upućujemo iskrene čestitke na ostvarenim rezultatima. Izvrsnim postignućima istaknuli su se učenici koji su sudjelovali u natjecanju iz košarke (Matija Katalinić, 8.d, Dorian Benković, 8.d, Edi Bešić, 8.d, Dominik Tićak, 8.a, Edin Bubahmetović, 8.a, Robert Marelja, 8.a, Raymond Stojanović, 7.c, Josip Smojver, 6.c, Frane Šimić, 6.b) osvojivši 1. mjesto na državnom natjecanju. Iskrene čestitke i ostalim natjecateljima uz želje da izvrsne rezultate ostvaruju i u narednim godinama!

 

Imenovanje službene osobe za ostvarivanje prava na pristup informacijama

Sukladno odredbama Zakona o pravu na pristup informacijama za službenu osobu za ostvarivanje prava na pristup informacijama u OŠ "Milan Brozović" Kastav imenuje se gđa HEDI BLAŠKOVIĆ-BABIĆ, prof.
e-mail adresa: hedibb1962@gmail.com
telefon: 051-691-308
 

Učenik Joel Aničić osvojio prvo mjesto na Državnom natjecanju iz njemačkog jezika


I ove godine su učenici Osnovne škole „Milan Brozović“ Kastav bili uspješni u znanju iz njemačkoga jezika i sudjelovali na županijskom, a zatim i na državnom natjecanju. I ne samo to, ove godine imamo i državnog prvaka. Naime, učenik 8.b razreda naše škole Joel Aničić pokazao je najbolje pisano i usmeno znanje u kategoriji B (izborni predmet – drugi strani jezik) i osvojio 1. mjesto. Nakon marljivog i predanog rada našeg učenika, ovakav uspjeh nije mogao izostati. Od srca mu čestitamo!
Ovogodišnje 21. Državno natjecanje iz njemačkog jezika održano je u Šibeniku od 21. do 23. travnja 2015., a domaćin učenicima i mentorima iz cijele Hrvatske bila je Osnovna škola Brodarica. Natjecanje je organizirano u nekoliko kategorija za učenike osnovnih i srednjih škola, a najbolji učenici su nagrađeni priznanjima Agencije za odgoj i obrazovanje te darovima Goethe-Instituta iz Zagreba. Osim pokazivanja izvrsnog znanja iz stranoga jezika, učenici su imali priliku upoznati svoje vršnjake, koji imaju slične interese kao i oni te razmijeniti iskustva kroz druženje i zajedničko učenje.
                                                                                                Dragana Burazerović, prof.


Nosimo žuto za Setha!

Ova akcija potakla je učenike svih razreda da razgovaraju o problemima s kojima se drugi suočavaju, ali i važnije, o bogatstvima koja imamo (zdravlje, prijateljstva itd). Također smo se podsjetili kako i mi 'mali' imamo veliku moć da pomognemo drugima da se osjećaju bolje te da svakodnevno možemo dati potporu onima oko nas kojima treba riječ potpore i ohrabrenja. 27.4. Seth je dobio poruku da četristotinjak mladih Kastavaca misle na njega, a mi smo dobili puno više: saznanje da smo škola kojoj je stalo do onih u nevolji i da složno stojimo (i mali i veliki) iza svih onih kojima je potrebna podrška u teškom trenutku.


Međužupanijsko natjecanje u debati za osnovne škole


Ovogodišnje međužupanijsko natjecanje u debati za osnovne škole održano je 13. i 14. ožujka 2015. u OŠ „Podmurvice“. Sudjelovale su 23 ekipe koje su prva dva kola debatirali na ad hoc tezu (tezu su saznali na samom početku natjecanja i imali su sat vremena za samostalnu pripremu bez pomoći mentora), a naredna četiri na unaprijed danu tezu Učeničko vijeće treba sudjelovati u donošenju pedagoških mjera. Naša škola predstavila se s četiri ekipe. Kastav 4, u sastavu Dominik Poznić i Sven Vukić (7.b) te Petra Barić (8.a) zauzeli su 12. mjesto. Kastav 2, u sastavu Gea Lukšić (8.a), Kristina Sulejman i Paola Uroda (8.d) zauzeli su 4. mjesto. Drugo mjesto osvojila je ekipa Kastav 3, u sastavu Jelena Hauser (8.a), Stela Lončar (8.d) te Olivia Perković (7.b). Prvo mjesto osvojile su učenice iz 7.b razreda: Nina Romac, Ivona Žuža i Morana Mladić koje čine ekipu Kastav 1. Svojim sjajnim rezultatom ekipe Kastav 1, Kastav 2 i Kastav 3 osigurale su si sudjelovanje na državnom natjecanju koje će se održati u Zagrebu 9. i 10. travnja 2015. Za ovako sjajan uspjeh, uz mentoricu profesoricu Maju Bačić Ostović, zaslužna je i bivša učenica naše Škole, sada studentica, Corina Kukurin.


Večer matematike

U četvrtak 4. prosinca 2014. u 18:00 sati u našoj školi, kao i u mnogim školama diljem Hrvatske, organizirana je „Večer matematike“.
Manifestacija je to inicirana od strane Hrvatskog matematičkog društva u kojoj kroz niz interaktivnih radionica učenici od prvog do osmog razreda otkrivaju zabavnu stranu matematiike s ciljem izgradnje pozitivnog stava prema matematici.
Odaziv učenika i njihovih roditelja bio je uistinu velik. Obilazeći matematičke radne centre aktivno je sudjelovalo i dobro se zabavilo 200 sudionika.
Zahvaljujemo se svim učenicima i učiteljima koji su pomogli u realizaciji ovog događaja kao i svima koji su se odazvali i bili s nama tu večer. Dobru zabavu garantiramo i dogodine.
 


Akcija sakupljanja starog papira


U prvoj akciji sakupljanja starog papira, održanoj 29. i 30. listopada 2014. godine, učenici naše škole prikupili su: 26 080 kg starog papira i 100 kg pvc čepova!!!
BRAVO! BRAVO!

Nagrađeni razredi:
svi učenici su donijeli stari papir

1. 4. C - 1548 kg
2. 7. A - 1500 kg
3. 4. D - 1297 kg
4. 3. D - 1246 kg
5. 8. B - 899 kg
6. 4. A - 862 kg
7. 1. B - 750 kg
 

„ I tvoje dvije ruke mogu pomoći!“ 

„ I tvoje dvije ruke mogu pomoći!“ naziv je humanitarne akcije koju je 16. listopada 2014. godine povodom obilježavanja Dana kruha, Društvo „Naša djeca“ OŠ „Milan Brozović“ Kastav, organiziralo i provelo među učenicima škole. Cilj akcije je prikupljanje novčanih dobrovoljnih priloga učenika za namjenu darivanja Socijalne samoposluge „Kruh sv. Elizabete“ kako bi se pomoglo potrebitim obiteljima s djecom. U tu svrhu prikupljeno je 3.150,00 kn koje će biti donirane Socijalnoj samoposluzi.


11. natjecanje iz zavičajne povijesti  „Ča je ča?“ 

Projekt „Ča je ča?“ započeo je 2004. godine na inicijativu nastavnice povijesti Ariane Margitić i održava se svake godine početkom listopada povodom Svjetskog dana učitelja i Dana neovisnosti Republike Hrvatske. Cilj ovakvog natjecanja je proučiti povijest vlastitog zavičaja i razvijati pozitivne stavove o vrijednosti lokalnog područja na kojem živimo. Ovakvim natjecanjem unapređuje se nastava povijesti te se razvija kvalitetnija suradnja s drugim obrazovnim ustanovama, muzejima, vjerskim institucijama, lokalnom upravom, turističkim zajednicama itd.

Ovogodišnje jedanaesto natjecanje iz zavičajne povijesti s temom „Kulturno povijesna baština Lovrana“ započelo je otvaranjem u OŠ Viktora Cara Emina u Lovranu 7. listopada 2014.g.

U natjecanju je sudjelovalo 20 ekipa sedmih razreda osnovnih škola Primorsko goranske županije. Četiri ekipe sudjelovale su izvan konkurencije jer su njihovi mentori učestvovali u organizaciji natjecanja.

Ove godine ekipe su rješavale zadatke samo na terenu, a po povratku su donijele fotografije kao dokaze da su prošli određene punktove grada.

U konkurenciji je pobijedila ekipa „Maruni i lovorike“ iz OŠ „Sveti Matej“ - Viškovo, druga je bila ekipa „Mustaćon - Kastav“ iz OŠ „Milan Brozović“ Kastav, a treća „Mustaćon“ iz OŠ Dr. Andrije Mohorovičića - Matulji. Izvan konkurencije pobijedila je ekipa - domaćin „Lovranske principesse“.

OŠ „Milan Brozović“ Kastav dostojno su predstavili učenici: Tomas Kurbanović, Lea Litović, Nina Romac i Ivona Žuža.

U ime Udruge RICLIO ekipe su nagrađene lovorovim vijencima (zlatni vijenac, srebrni vijenac, brončani vijenac i zeleni vijenac). 


                                                                                           Å½eljka Čačić, prof. povijesti

 


Kultura suradnje - most od poučavanja do učenja


NA 6. HRVATSKOM SUSRETU KVALITETNIH ŠKOLA - LABIN KVAŠ ’14 - SNAGA NAŠIH ŠKOLA profesorice matematike Ružica Mirić-Agbaba i Viviana Vidas-Kezele predstavile su Kulturu suradnje unutar Tima za matematiku istaknuvši da su glavni ciljevi Tima

- Razvijanje interesa za matematiku i logičko razmišljanje kod učenika od najranije  dobi
- Kontinuiran rad s učenicima kroz razne oblike i metode poučavanja
- Pokrivenost rada dodatne matematike od 1. do 8 razreda
- Priprema za razna matematička natjecanja

Zadani ciljevi se u radu s mlađim učenicima ostvaruju kroz izvannastavnu aktivnost „nadareni matematičari”, a sa starijim učenicima kroz dodatnu nastavu i

-  Natjecanja u organizaciji AZOO (školska, županijska, državna)
-  „Klokan bez granica“
-  „Festival matematike“ u Puli
-  „Svjetski dan matematike“, online natjecanje
-  „Večer matematike“ – matematičke radionice u školi
-  „Dječji dan grada Kastva“ – matematičke radionice u gradu Kastvu
-  E-učionica – projekt grada Rijeke za nadarene
-  Projektni dan i Dan darovitih – matematičke radionice
  

Popis udžbenika od 1. do 8. razreda
07/06/2014  xls 0.1MB
Upisnica za 1. razred OÅ 
28/05/2015  pdf 0.25MB