You need to upgrade your Flash Player This is replaced by the Flash content. Place your alternate content here and users without the Flash plugin or with Javascript turned off will see this. Content here allows you to leave out noscript tags.

Osnovna škola „Milan Brozović“ Kastav, Skalini Istarskog tabora 3, raspisuje


NATJEČAJ
za popunu radnog mjesta

1. Učitelj geografije na neodređeno nepuno radno vrijeme – 1 izvršitelj


Uvjeti: prema Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi.
Natjecati se mogu osobe oba spola.

Uz prijavu treba priložiti: životopis, dokaz o stručnoj spremi, presliku domovnice,
potvrdu o nekažnjavanju.
Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta dostaviti u roku od 8 dana od dana objave natječaja na adresu Škole: OŠ „Milan Brozović“, 51215 Kastav, Skalini Istarskog tabora 3.


Kastav, 09. prosinca 2014. god.

 

OBAVIJEST

Radi prezentacije projekta "Sto godina školske zgrade u Kastvu" u petak, 19. prosinca 2014. godine bit će skraćena nastava u jutarnjoj smjeni prema sljedećem rasporedu:
1.sat 8.00 - 8.30
2.sat 8.35 - 9.05
3.sat 9.15 - 9.45
4.sat 9.50 - 10.20
5.sat 10.25-10.55
6. sat11.00-11.30

Autobus polazi u jutarnjoj smjeni u 07.10 sati a vraća učenike u Rešetare u 10.30; 11.10 i 11.45 sati.
U popodnevnu smjenu dovozi i odvozi učenike iz Škole po redovitom rasporedu vožnje.

U utorak, 23. prosinca 2014. godine zadnji je dan nastave u ovom polugodištu. Svi učenici predmetne nastave od 5.-8. razreda imaju nastavu u jutarnjoj smjeni po redovitom rasporedu sati, a učenici razredne nastave od 1.do 4. razreda prisustvuju Božićnom koncertu.
Autobus vozi samo u jutarnjoj smjeni tako da polazi u 07.10 sati a vraća učenike iz Škole u 11.40; 12.40 i 13.20 sati. Poslijepodnevnih vožnji nema.
U ponedjeljak, 12. siječnja 2015. godine je prvi nastavni dan u II. polugodištu – „A“ tjedan te autobus saobraća prema redovitom redu vožnje.

                                                                                  
Večer matematike

U četvrtak 4. prosinca 2014. u 18:00 sati u našoj školi, kao i u mnogim školama diljem Hrvatske, organizirana je „Večer matematike“.
Manifestacija je to inicirana od strane Hrvatskog matematičkog društva u kojoj kroz niz interaktivnih radionica učenici od prvog do osmog razreda otkrivaju zabavnu stranu matematiike s ciljem izgradnje pozitivnog stava prema matematici.
Odaziv učenika i njihovih roditelja bio je uistinu velik. Obilazeći matematičke radne centre aktivno je sudjelovalo i dobro se zabavilo 200 sudionika.
Zahvaljujemo se svim učenicima i učiteljima koji su pomogli u realizaciji ovog događaja kao i svima koji su se odazvali i bili s nama tu večer. Dobru zabavu garantiramo i dogodine.
 


Akcija sakupljanja starog papira


U prvoj akciji sakupljanja starog papira, održanoj 29. i 30. listopada 2014. godine, učenici naše škole prikupili su: 26 080 kg starog papira i 100 kg pvc čepova!!!
BRAVO! BRAVO!

Nagrađeni razredi:
svi učenici su donijeli stari papir

1. 4. C - 1548 kg
2. 7. A - 1500 kg
3. 4. D - 1297 kg
4. 3. D - 1246 kg
5. 8. B - 899 kg
6. 4. A - 862 kg
7. 1. B - 750 kg
 

„ I tvoje dvije ruke mogu pomoći!“ 

„ I tvoje dvije ruke mogu pomoći!“ naziv je humanitarne akcije koju je 16. listopada 2014. godine povodom obilježavanja Dana kruha, Društvo „Naša djeca“ OŠ „Milan Brozović“ Kastav, organiziralo i provelo među učenicima škole. Cilj akcije je prikupljanje novčanih dobrovoljnih priloga učenika za namjenu darivanja Socijalne samoposluge „Kruh sv. Elizabete“ kako bi se pomoglo potrebitim obiteljima s djecom. U tu svrhu prikupljeno je 3.150,00 kn koje će biti donirane Socijalnoj samoposluzi.


11. natjecanje iz zavičajne povijesti  „Ča je ča?“ 

Projekt „Ča je ča?“ započeo je 2004. godine na inicijativu nastavnice povijesti Ariane Margitić i održava se svake godine početkom listopada povodom Svjetskog dana učitelja i Dana neovisnosti Republike Hrvatske. Cilj ovakvog natjecanja je proučiti povijest vlastitog zavičaja i razvijati pozitivne stavove o vrijednosti lokalnog područja na kojem živimo. Ovakvim natjecanjem unapređuje se nastava povijesti te se razvija kvalitetnija suradnja s drugim obrazovnim ustanovama, muzejima, vjerskim institucijama, lokalnom upravom, turističkim zajednicama itd.

Ovogodišnje jedanaesto natjecanje iz zavičajne povijesti s temom „Kulturno povijesna baština Lovrana“ započelo je otvaranjem u OŠ Viktora Cara Emina u Lovranu 7. listopada 2014.g.

U natjecanju je sudjelovalo 20 ekipa sedmih razreda osnovnih škola Primorsko goranske županije. Četiri ekipe sudjelovale su izvan konkurencije jer su njihovi mentori učestvovali u organizaciji natjecanja.

Ove godine ekipe su rješavale zadatke samo na terenu, a po povratku su donijele fotografije kao dokaze da su prošli određene punktove grada.

U konkurenciji je pobijedila ekipa „Maruni i lovorike“ iz OŠ „Sveti Matej“ - Viškovo, druga je bila ekipa „Mustaćon - Kastav“ iz OŠ „Milan Brozović“ Kastav, a treća „Mustaćon“ iz OŠ Dr. Andrije Mohorovičića - Matulji. Izvan konkurencije pobijedila je ekipa - domaćin „Lovranske principesse“.

OŠ „Milan Brozović“ Kastav dostojno su predstavili učenici: Tomas Kurbanović, Lea Litović, Nina Romac i Ivona Žuža.

U ime Udruge RICLIO ekipe su nagrađene lovorovim vijencima (zlatni vijenac, srebrni vijenac, brončani vijenac i zeleni vijenac). 


                                                                                           Å½eljka Čačić, prof. povijesti

 


Kultura suradnje - most od poučavanja do učenja


NA 6. HRVATSKOM SUSRETU KVALITETNIH ŠKOLA - LABIN KVAŠ ’14 - SNAGA NAŠIH ŠKOLA profesorice matematike Ružica Mirić-Agbaba i Viviana Vidas-Kezele predstavile su Kulturu suradnje unutar Tima za matematiku istaknuvši da su glavni ciljevi Tima

- Razvijanje interesa za matematiku i logičko razmišljanje kod učenika od najranije  dobi
- Kontinuiran rad s učenicima kroz razne oblike i metode poučavanja
- Pokrivenost rada dodatne matematike od 1. do 8 razreda
- Priprema za razna matematička natjecanja

Zadani ciljevi se u radu s mlađim učenicima ostvaruju kroz izvannastavnu aktivnost „nadareni matematičari”, a sa starijim učenicima kroz dodatnu nastavu i

-  Natjecanja u organizaciji AZOO (školska, županijska, državna)
-  „Klokan bez granica“
-  „Festival matematike“ u Puli
-  „Svjetski dan matematike“, online natjecanje
-  „Večer matematike“ – matematičke radionice u školi
-  „Dječji dan grada Kastva“ – matematičke radionice u gradu Kastvu
-  E-učionica – projekt grada Rijeke za nadarene
-  Projektni dan i Dan darovitih – matematičke radionice
 


Popis udžbenika za školsku 2014./2015. godinu

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske je na temelju članka 23. Zakona o udžbenicima za osnovnu i srednju školu (NN, BROJ 27/10, 55/11, 101/13) objavilo konačnu listu odabranih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava preme odabiru stručnih aktiva naše škole.
Dokumenti s popisom udžbenika nalazi se na dnu ove stranice 

 

Popis udžbenika od 1. do 8. razreda
07/06/2014  xls 0.1MB
Potreban pribor za učenike prvog razreda
02/07/2014  doc 0.14MB