You need to upgrade your Flash Player This is replaced by the Flash content. Place your alternate content here and users without the Flash plugin or with Javascript turned off will see this. Content here allows you to leave out noscript tags.
OBAVIJEST O UPISU U─îENIKA U PRODU┼ŻENI BORAVAK

U šk. 2015./2016. godini u produ┼żeni boravak upisuju se u─Źenici od I. do IV. razreda.
Produ┼żeni boravak zapo─Źinje s radom 08. rujna 2015. godine a upisi se vrše od 01. do 07. rujna 2015. godine prema sljede─çem rasporedu:
- 10.00 do 12.00 sati
- 16.00 do 18.00 sati
u u─Źionici br. 9 (prizemno)
Uvjet za upis u─Źenika je zaposlenost oba roditelja i samohranost roditelja. Roditelji pri upisu donose potvrde o zaposlenju uz predo─Źenje osobne iskaznice.


OBAVIJEST

Nastava u školskoj 2015./2016. godini po─Źinje u ponedjeljak, 07. rujna 2015. godine, A-tjednom.

Organizacija rada:

A – tjedan: 2, 3, 6. i 8. razred - ujutro
                 1, 4, 5. i 7. razred - popodne

Jutarnja smjena po─Źinje s radom u 08.00 sati, a popodnevna u 13.30 sati.

U─Źenici 1. razreda dolaze u Školu prvi radni dan u 18.00 sati. Sve─Źani prijem prvaša odr┼żat ─çe se u školskoj sportskoj dvorani.

Nastava ─çe se odvijati prvi sat s razrednikom, a ostale sate po satnici.

Razred

1.

2.

3.

4.

5.

2.a

SRZ 

 VJ

HJ

MAT

 

2.b

SRZ

TZK

PiD

EJ

 

2.c

SRZ

MAT

PiD

TZK

 

2.d

SRZ

EJ

MAT

PiD

 

3.a

SRZ

HJ

MAT

VJ

 

3.b

SRZ

HJ

MAT

TZK

 

3.c

SRZ

HJ

EJ

MAT

 

6.a

SRZ    u─Ź. 15

HJ

POV

TZK

VJ

6.b

SRZ    u─Ź. 27

MAT

VJ

HJ

HJ

6.c

SRZ    u─Ź. 24

LK

LK

POV

MAT

6.d

SRZ    u─Ź. zbor

TZK

EJ

MAT

POV

8.a

SRZ    u─Ź. 23

EJ

TZK

KEM

MAT

8.b

SRZ    u─Ź. 25

POV

TK

TK

TZK

8.c

SRZ    u─Ź. 16

TK

HJ

EJ

KEM

 

 

 

 

 

 

POPODNE

 

 

 

 

 

4.a

SRZ

MAT

EJ

VJ

NJ

4.b

SRZ

VJ

HJ

MAT

 

4.c

SRZ

EJ

MAT

HJ

NJ

4.d

SRZ

MAT

PR

EJ

VJ

5.a

SRZ  u─Ź. 16

VJ

MAT

PR

GEO

5.b

SRZ  u─Ź. 25

MAT

HJ

VJ

PR

5.c

SRZ  u─Ź. zbor

MAT

MAT

GEO

GK

5.d

SRZ  u─Ź. 15

SRZ

GEO

MAT

HJ

7.a

SRZ  u─Ź. 27

MAT

GK

HJ

VJ

7.b

SRZ  u─Ź. 24

GEO

HJ

FIZ

SRZ

7.c

SRZ  u─Ź. 23

HJ

EJ

GEO

FIZ


Autobus dovozi u─Źenike po redovitom rasporedu vo┼żnji od prvog radnog dana.

 

Popis ud┼żbenika za školsku 2015./2016. godinu

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske je na temelju ─Źlanka 23. Zakona o ud┼żbenicima za osnovnu i srednju školu (NN, BROJ 27/10, 55/11, 101/13) objavilo kona─Źnu listu odabranih ud┼żbenika i pripadaju─çih dopunskih nastavnih sredstava preme odabiru stru─Źnih aktiva naše škole koji vrijedi do 2018. godine.
Dokument s popisom ud┼żbenika nalazi se na dnu ove stranice .


Humanitarna utakmica

U petak, 24.4. 2015. u 19 sati, odr┼żana je humanitarna košarkaška utakmica izme─Ĺu pomladaka KK „Kastav“ i KK „Cedevita“ u sportskoj dvorani u Kastvu. Ova je utakmica kruna projekta Envision World Class Scholars u kojem sudjeluju u─Źenici 8.d razreda. ┼Żelimo zahvaliti svim roditeljima i gra─Ĺanima koji su sudjelovali u ovoj uspješnoj akciji u kojoj je prikupljeno 7,928 kuna i 91 knjiga! Svi prihodi od ulaznica i tombole biti ─çe iskorišteni za kupnju slikovnica i knjiga Domu za nezbrinutu djecu „Ivana Brli─ç Ma┼żurani─ç“ u Lovranu i za Dje─Źju bolnicu „Kantrida“. Završno (video) izvješ─çe biti ─çe objavljeno kada skupljena sredstva budu potpuno iskorištena. Posebno se zahvaljujemo Ravnateljici, U─Źiteljskom vije─çu i Vije─çu roditelja te svim roditeljima koji su se uklju─Źili u prikupljanje donacija za tombole.


Dodjela priznanja

U ponedjeljak, 11. svibnja 2015. godine Osnovnu školu „Milan Brozovi─ç“ posjetio je gradona─Źelnik Grada Kastva, gospodin Ivica Lukanovi─ç, povodom dodjele priznanja u─Źenicima za osvojeno 1. mjesto na dr┼żavnom natjecanju u košarci za dje─Źake. Sve─Źanost je otvorio gospodin David Burburan iz Grada Kastva, uvodnom rije─Źju pozdravivši sve prisutne. Osim ravnateljice Škole, Sandre Krpan te u─Źiteljice TZK Milene Obradovi─ç-Konjevoda i trenera košarkaškog kluba „Zviri─ç“ iz Kastva, gospodina Eugena Ton─Źini─ça, osobito ponosni bili su naši u─Źenici, košarkaši: Matija Katalini─ç (8.d), Dorian Benkovi─ç (8.d), Edi Beši─ç (8.d), Dominik Ti─çak (8.d), Edin Bubahmetovi─ç (8.a), Robert Marelja (8.a), Raymond Stojanovi─ç (7.c), Josip Smojver (6.c), Frane Šimi─ç (6.b), Borna Bezi─ç (5.b), Matej Jeluši─ç (5.b) i Davor Štimac (5.b). Za ulo┼żeni trud i postignuti uspjeh, u─Źenici su od Grada Kastva dobili prigodne nagrade (dresove), a ravnateljica Škole uru─Źila im je košarkašku loptu kao nagradu i motivaciju za nove pobjede. Svoju podršku košarkašima su pru┼żili i ostali djelatnici Osnovne škole „Milan Brozovi─ç“ Kastav te u─Źenici 1., 4., 6. i 8. razreda, ─Źime su zna─Źajno doprinijeli veseloj i ugodnoj atmosferi na sve─Źanosti. Još jednom ─Źestitamo našim košarkašima i ┼żelimo im mnogo sre─çe u narednim natjecanjima!

Dan profesionalne orjentacije

Dana 5. svibnja u Osnovnoj školi „Milan Brozovi─ç“ Kastav odr┼żan je „Dan profesionalne orijentacije“ namijenjen u─Źenicima 8. razreda i njihovim roditeljima. U uvodnome dijelu, od 13.30 do 15.05 sati, u─Źenici su pogledali su film „Što ─çu raditi u ┼żivotu?“ te imali priliku razgovarati s gospo─Ĺom Petrom Bla┼żi─ç, vanjskom suradnicom Udru┼żenja obrtnika Viškovo, Kastav, Klana, Jelenje. Ova je aktivnost ujedno bila i svojevrsna motivacija u─Źenicima za aktivno sudjelovanje u drugome dijelu Dana profesionalne orijentacije. Naime, u periodu od 17.30 do 18.40 u─Źenici su, zajedno s roditeljima, imali priliku prisustvovati predstavljanju srednjih škola u prizemlju naše škole, kojemu su nazo─Źili nastavnici i u─Źenici ve─çine rije─Źkih te dviju opatijskih srednjih škola. Plakati, letci, brošure, ali i power point prezentacije pa ─Źak i robot, sve to privla─Źilo je pa┼żnju u─Źenika i roditelja pru┼żaju─çi im pritom potrebne informacije o programima i posebnostima svake pojedine škole. Ovim putem zahvaljujemo na suradnji Udru┼żenju obrtnika, kao i u─Źenicima i nastavnicima predstavljenih srednjih škola. Uvjereni smo da ─çe ova manifestacija pridonijeti lakšem donošenju kona─Źne odluke o izboru srednje škole, ali i uspješnijem odabiru budu─çeg zanimanja, na zadovoljstvo u─Źenika, roditelja i svih djelatnika Osnovne škole „Milan Brozovi─ç“ Kastav.

Natjecanja

I ove su se godine mnogi u─Źenici Osnovne škole „Milan Brozovi─ç“ Kastav uklju─Źili u brojna natjecanja i polu─Źili izvrsne rezultate.
Me─Ĺu njima svakako treba istaknuti u─Źenika Joela Ani─Źi─ça (8.b razred, mentorica Dragana Burazerovi─ç) koji je osvojio 1. mjesto na ┼żupanijskoj, ali i dr┼żavnoj razini Natjecanja u njema─Źkom jeziku – izborni predmet (bravo!). 1. mjesto na ┼żupanijskoj razini Natjecanja iz matematike osvojila je u─Źenica Lana Papi─ç (5. razred, mentorica Viviana Vidas Kezele). Me─Ĺu uspješnim natjecateljima u 2015. godini pohvaljujemo i u─Źenicu Ivonu ┼Żu┼żu (7.b razred, mentorica Magit Matkovi─ç) koja je osvojila 3. mjesto na ┼żupanijskoj razini Natjecanja iz hrvatskog jezika, zatim u─Źenika Svena Vuki─ça (7.b, mentorica ┼Żeljka ─îa─Źi─ç) za osvojeno 3. mjesto na ┼żupanijskoj razini Natjecanja iz povijesti te u─Źenicu Luciju Vidovi─ç (7.a, mentorica Indira Samard┼żi─ç) tako─Ĺer za osvojeno 3. mjesto na ┼żupanijskoj razini Natjecanja iz kemije. Na ┼żupanijskom Natjecanju iz informatike (Basic) školu je dostojno predstavio u─Źenik Ivan Erli─ç (8.b, mentorica Dolores Saršon) osvojivši 3. mjesto. Svojim vještinama i sposobnostima na Lidranu 2015. izvrstan dojam ostavile su u─Źenice Dorotea ─îu─Źak (7.b razred, mentorica Dragica Stani─ç) i Hana Tomuli─ç (8.c razred, mentorica Barbara Babi─ç), pozvane na dr┼żavnu Smotru. Ništa manje uspješni nisu bili ni u─Źenici/e koji su sudjelovali u ekipnim natjecanjima. Me─Ĺu najboljim ekipama bile su u─Źenice koje su sudjelovale u Natjecanju iz debate pod stru─Źnim vodstvom mentorice Maje Ba─Źi─ç Ostovi─ç. Tako je ekipa „Kastav 1“ (u─Źenice 7.b razreda: Ivona ┼Żu┼ża, Nina Romac, Morana Mladi─ç) osvojila 1. mjesto na me─Ĺu┼żupanijskoj i 5. mjesto na dr┼żavnoj razini natjecanja u debati. ─îestitke i ekipama „Kastav 2“ (Gea Lukši─ç, 8.a, Paola Uroda, 8.d, Kristina Sulejman, 8.d)i „Kastav 3“ (Olivija Perkovi─ç, 7.b, Jelena Hauser, 8.a, Stela Lon─Źar, 8.d) na plasmanu na dr┼żavnu razinu Natjecanja u debati. 2. mjesto na Natjecanju „─îa je ─Źa“ iz zavi─Źajne povijesti pod vodstvom mentorice ┼Żeljke ─îa─Źi─ç osvojila je ekipa u sljede─çem sastavu: Tomas Kurbanovi─ç (7.a), Lea Litovi─ç (7.a), Nina Romac (7.b) i Ivona ┼Żu┼ża (7.b). Naši u─Źenici dostojno su predstavili Školu sudjeluju─çi i u brojnim sportskim natjecanjima (atletika, kickboxing, judo, košarka, odbojka, rukomet) te im upu─çujemo iskrene ─Źestitke na ostvarenim rezultatima. Izvrsnim postignu─çima istaknuli su se u─Źenici koji su sudjelovali u natjecanju iz košarke (Matija Katalini─ç, 8.d, Dorian Benkovi─ç, 8.d, Edi Beši─ç, 8.d, Dominik Ti─çak, 8.a, Edin Bubahmetovi─ç, 8.a, Robert Marelja, 8.a, Raymond Stojanovi─ç, 7.c, Josip Smojver, 6.c, Frane Šimi─ç, 6.b) osvojivši 1. mjesto na dr┼żavnom natjecanju. Iskrene ─Źestitke i ostalim natjecateljima uz ┼żelje da izvrsne rezultate ostvaruju i u narednim godinama!

 

Imenovanje slu┼żbene osobe za ostvarivanje prava na pristup informacijama

Sukladno odredbama Zakona o pravu na pristup informacijama za slu┼żbenu osobu za ostvarivanje prava na pristup informacijama u OŠ "Milan Brozovi─ç" Kastav imenuje se g─Ĺa HEDI BLAŠKOVI─ć-BABI─ć, prof.
e-mail adresa: hedibb1962@gmail.com
telefon: 051-691-308
 

U─Źenik Joel Ani─Źi─ç osvojio prvo mjesto na Dr┼żavnom natjecanju iz njema─Źkog jezika


I ove godine su u─Źenici Osnovne škole „Milan Brozovi─ç“ Kastav bili uspješni u znanju iz njema─Źkoga jezika i sudjelovali na ┼żupanijskom, a zatim i na dr┼żavnom natjecanju. I ne samo to, ove godine imamo i dr┼żavnog prvaka. Naime, u─Źenik 8.b razreda naše škole Joel Ani─Źi─ç pokazao je najbolje pisano i usmeno znanje u kategoriji B (izborni predmet – drugi strani jezik) i osvojio 1. mjesto. Nakon marljivog i predanog rada našeg u─Źenika, ovakav uspjeh nije mogao izostati. Od srca mu ─Źestitamo!
Ovogodišnje 21. Dr┼żavno natjecanje iz njema─Źkog jezika odr┼żano je u Šibeniku od 21. do 23. travnja 2015., a doma─çin u─Źenicima i mentorima iz cijele Hrvatske bila je Osnovna škola Brodarica. Natjecanje je organizirano u nekoliko kategorija za u─Źenike osnovnih i srednjih škola, a najbolji u─Źenici su nagra─Ĺeni priznanjima Agencije za odgoj i obrazovanje te darovima Goethe-Instituta iz Zagreba. Osim pokazivanja izvrsnog znanja iz stranoga jezika, u─Źenici su imali priliku upoznati svoje vršnjake, koji imaju sli─Źne interese kao i oni te razmijeniti iskustva kroz dru┼żenje i zajedni─Źko u─Źenje.
                                                                                                Dragana Burazerovi─ç, prof.


Nosimo ┼żuto za Setha!

Ova akcija potakla je u─Źenike svih razreda da razgovaraju o problemima s kojima se drugi suo─Źavaju, ali i va┼żnije, o bogatstvima koja imamo (zdravlje, prijateljstva itd). Tako─Ĺer smo se podsjetili kako i mi 'mali' imamo veliku mo─ç da pomognemo drugima da se osje─çaju bolje te da svakodnevno mo┼żemo dati potporu onima oko nas kojima treba rije─Ź potpore i ohrabrenja. 27.4. Seth je dobio poruku da ─Źetristotinjak mladih Kastavaca misle na njega, a mi smo dobili puno više: saznanje da smo škola kojoj je stalo do onih u nevolji i da slo┼żno stojimo (i mali i veliki) iza svih onih kojima je potrebna podrška u teškom trenutku.


Me─Ĺu┼żupanijsko natjecanje u debati za osnovne škole


Ovogodišnje me─Ĺu┼żupanijsko natjecanje u debati za osnovne škole odr┼żano je 13. i 14. o┼żujka 2015. u OŠ „Podmurvice“. Sudjelovale su 23 ekipe koje su prva dva kola debatirali na ad hoc tezu (tezu su saznali na samom po─Źetku natjecanja i imali su sat vremena za samostalnu pripremu bez pomo─çi mentora), a naredna ─Źetiri na unaprijed danu tezu U─Źeni─Źko vije─çe treba sudjelovati u donošenju pedagoških mjera. Naša škola predstavila se s ─Źetiri ekipe. Kastav 4, u sastavu Dominik Pozni─ç i Sven Vuki─ç (7.b) te Petra Bari─ç (8.a) zauzeli su 12. mjesto. Kastav 2, u sastavu Gea Lukši─ç (8.a), Kristina Sulejman i Paola Uroda (8.d) zauzeli su 4. mjesto. Drugo mjesto osvojila je ekipa Kastav 3, u sastavu Jelena Hauser (8.a), Stela Lon─Źar (8.d) te Olivia Perkovi─ç (7.b). Prvo mjesto osvojile su u─Źenice iz 7.b razreda: Nina Romac, Ivona ┼Żu┼ża i Morana Mladi─ç koje ─Źine ekipu Kastav 1. Svojim sjajnim rezultatom ekipe Kastav 1, Kastav 2 i Kastav 3 osigurale su si sudjelovanje na dr┼żavnom natjecanju koje ─çe se odr┼żati u Zagrebu 9. i 10. travnja 2015. Za ovako sjajan uspjeh, uz mentoricu profesoricu Maju Ba─Źi─ç Ostovi─ç, zaslu┼żna je i bivša u─Źenica naše Škole, sada studentica, Corina Kukurin.


Ve─Źer matematike

U ─Źetvrtak 4. prosinca 2014. u 18:00 sati u našoj školi, kao i u mnogim školama diljem Hrvatske, organizirana je „Ve─Źer matematike“.
Manifestacija je to inicirana od strane Hrvatskog matemati─Źkog društva u kojoj kroz niz interaktivnih radionica u─Źenici od prvog do osmog razreda otkrivaju zabavnu stranu matematiike s ciljem izgradnje pozitivnog stava prema matematici.
Odaziv u─Źenika i njihovih roditelja bio je uistinu velik. Obilaze─çi matemati─Źke radne centre aktivno je sudjelovalo i dobro se zabavilo 200 sudionika.
Zahvaljujemo se svim u─Źenicima i u─Źiteljima koji su pomogli u realizaciji ovog doga─Ĺaja kao i svima koji su se odazvali i bili s nama tu ve─Źer. Dobru zabavu garantiramo i dogodine.
 


Akcija sakupljanja starog papira


U prvoj akciji sakupljanja starog papira, odr┼żanoj 29. i 30. listopada 2014. godine, u─Źenici naše škole prikupili su: 26 080 kg starog papira i 100 kg pvc ─Źepova!!!
BRAVO! BRAVO!

Nagra─Ĺeni razredi:
svi u─Źenici su donijeli stari papir

1. 4. C - 1548 kg
2. 7. A - 1500 kg
3. 4. D - 1297 kg
4. 3. D - 1246 kg
5. 8. B - 899 kg
6. 4. A - 862 kg
7. 1. B - 750 kg
 

„ I tvoje dvije ruke mogu pomo─çi!“ 

„ I tvoje dvije ruke mogu pomo─çi!“ naziv je humanitarne akcije koju je 16. listopada 2014. godine povodom obilje┼żavanja Dana kruha, Društvo „Naša djeca“ OŠ „Milan Brozovi─ç“ Kastav, organiziralo i provelo me─Ĺu u─Źenicima škole. Cilj akcije je prikupljanje nov─Źanih dobrovoljnih priloga u─Źenika za namjenu darivanja Socijalne samoposluge „Kruh sv. Elizabete“ kako bi se pomoglo potrebitim obiteljima s djecom. U tu svrhu prikupljeno je 3.150,00 kn koje ─çe biti donirane Socijalnoj samoposluzi.


11. natjecanje iz zavi─Źajne povijesti  „─îa je ─Źa?“ 

Projekt „─îa je ─Źa?“ zapo─Źeo je 2004. godine na inicijativu nastavnice povijesti Ariane Margiti─ç i odr┼żava se svake godine po─Źetkom listopada povodom Svjetskog dana u─Źitelja i Dana neovisnosti Republike Hrvatske. Cilj ovakvog natjecanja je prou─Źiti povijest vlastitog zavi─Źaja i razvijati pozitivne stavove o vrijednosti lokalnog podru─Źja na kojem ┼żivimo. Ovakvim natjecanjem unapre─Ĺuje se nastava povijesti te se razvija kvalitetnija suradnja s drugim obrazovnim ustanovama, muzejima, vjerskim institucijama, lokalnom upravom, turisti─Źkim zajednicama itd.

Ovogodišnje jedanaesto natjecanje iz zavi─Źajne povijesti s temom „Kulturno povijesna baština Lovrana“ zapo─Źelo je otvaranjem u OŠ Viktora Cara Emina u Lovranu 7. listopada 2014.g.

U natjecanju je sudjelovalo 20 ekipa sedmih razreda osnovnih škola Primorsko goranske ┼żupanije. ─îetiri ekipe sudjelovale su izvan konkurencije jer su njihovi mentori u─Źestvovali u organizaciji natjecanja.

Ove godine ekipe su rješavale zadatke samo na terenu, a po povratku su donijele fotografije kao dokaze da su prošli odre─Ĺene punktove grada.

U konkurenciji je pobijedila ekipa „Maruni i lovorike“ iz OŠ „Sveti Matej“ - Viškovo, druga je bila ekipa „Musta─çon - Kastav“ iz OŠ „Milan Brozovi─ç“ Kastav, a tre─ça „Musta─çon“ iz OŠ Dr. Andrije Mohorovi─Źi─ça - Matulji. Izvan konkurencije pobijedila je ekipa - doma─çin „Lovranske principesse“.

OŠ „Milan Brozovi─ç“ Kastav dostojno su predstavili u─Źenici: Tomas Kurbanovi─ç, Lea Litovi─ç, Nina Romac i Ivona ┼Żu┼ża.

U ime Udruge RICLIO ekipe su nagra─Ĺene lovorovim vijencima (zlatni vijenac, srebrni vijenac, bron─Źani vijenac i zeleni vijenac). 


                                                                                           ┼Żeljka ─îa─Źi─ç, prof. povijesti

 


Kultura suradnje - most od pou─Źavanja do u─Źenja


NA 6. HRVATSKOM SUSRETU KVALITETNIH ŠKOLA - LABIN KVAŠ ’14 - SNAGA NAŠIH ŠKOLA profesorice matematike Ru┼żica Miri─ç-Agbaba i Viviana Vidas-Kezele predstavile su Kulturu suradnje unutar Tima za matematiku istaknuvši da su glavni ciljevi Tima

- Razvijanje interesa za matematiku i logi─Źko razmišljanje kod u─Źenika od najranije  dobi
- Kontinuiran rad s u─Źenicima kroz razne oblike i metode pou─Źavanja
- Pokrivenost rada dodatne matematike od 1. do 8 razreda
- Priprema za razna matemati─Źka natjecanja

Zadani ciljevi se u radu s mla─Ĺim u─Źenicima ostvaruju kroz izvannastavnu aktivnost „nadareni matemati─Źari”, a sa starijim u─Źenicima kroz dodatnu nastavu i

-  Natjecanja u organizaciji AZOO (školska, ┼żupanijska, dr┼żavna)
-  „Klokan bez granica“
-  „Festival matematike“ u Puli
-  „Svjetski dan matematike“, online natjecanje
-  „Ve─Źer matematike“ – matemati─Źke radionice u školi
-  „Dje─Źji dan grada Kastva“ – matemati─Źke radionice u gradu Kastvu
-  E-u─Źionica – projekt grada Rijeke za nadarene
-  Projektni dan i Dan darovitih – matemati─Źke radionice
  

Popis ud┼żbenika od 1. do 8. razreda
07/06/2014  xls 0.1MB
Upisnica za 1. razred OŠ
28/05/2015  pdf 0.25MB
Pribor za 1. razred
02/07/2015  doc 0.14MB